Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά

Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση, η βασιλόπιτα καθιερώθηκε σαν έθιμο στη γιορτή του Αγίου Βασιλείου, που εορτάζεται την πρώτη μέρα του χρόνου, εξ αιτίας του ακόλουθου περιστατικού:
Κάποια χρονιά, που ο Αγιος ήταν Επίσκοπος Καπαδοκίας, η γη δεν κάρπισε .Ο κόσμος πεινούσε. Ο σκληρός όμως Επαρχος Ελβίνιος ζητούσε οπωσδήποτε του φόρους , και απειλούσε με επιδρομή και λεηλασία την Καισσάρεια. Τότε ο Αγιος έκανε έκκληση, να προσφέρει ο κάθε νοικοκύρης από κάποιο χρυσαφικό, μήπως και τον δελεάσουν και σώσουν την πόλη και τη ζωή τους. Πράγματι μαζεύτηκε έτσι ένας ολόκληρος θησαυρός.
Εσπευσε ο Αγιος να προϋπαντήσει τον σκληρό Επαρχο και του εξιστόρησε το δράμα των ανθρώπων. Με τη γλύκα του λόγου του , καταλάγιασε τόσο το θυμό του, ώστε χαρίζοντας τους φόρους, παρακάλεσε τον Ποιμενάρχη να επιστρέψει τον θησαυρό στο ποίμνιό του.
Ομως τι ανήκε στον καθένα; Πώς θα επέστρεφε τα χιλιάδες χρυσαφικά ο Αγιος ; Και τότε του ήρθε μια ωραία ιδέα. Ο κόσμος πεινούσε. Εδωσε λοιπόν εντολή και ετοιμάστηκαν τόσοι εορτάσιμοι άρτοι, όσες και οι οικογένειες, όσα και τα προσφερθέντα τιμαλφή . Σε κάθε άρτον τοποθετήθηκε και από ένα χρυσό αντικείμενο και η χάρη του Θεού να καθορίσει τί θα τύχαινε στον κάθε οικογενειάρχη. Από τότε καθιερώθηκε σαν έθιμο η πρωτοχονιάτικη βασιλόπιτα με το «φλουρί», για τον τυχερό του χρόνου.



ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΙΣ

ΜΠΟΥΚΙΕΣ - CATERING

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΛΙΡΑ






Πιστοί στην παράδοση των 12 χρόνων,

οπότε και καθιερώσαμε την Βασιλόπιτα με μια χρυσή λίρα,

σας δίνεται και φέτος η δυνατότητα να επιλέξετε την

Πρωτοχρονιάτική σας Βασιλόπιτα από τα καταστήματά μας

και που ξέρετε ίσως να είστε για το 2008 εσείς

ο τυχερός ή τυχερή της χρονιάς.




Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς, που τόσα χρόνια μας εμπιστεύεστε.

Η επιλογή είναι δική σας.

Δική μας είναι η μέριμνα ώστε η παραδοσιακή Βασιλόπιτα

να αποτελέσει και φέτος μια ποιοτική και εύγευστη απόλαυση.





Μπουκιές - Catering



1. Συντ. Κρητών 21 - 2531023156
2. Ιωαννίνων & Παλαιολόγου Γωνία - 2531026141



ΚΟΜΟΤΗΝΗ